Obs Holendrecht is een telefoonvrije school

Vanaf morgen, woensdag 4 september

Beste ouders/verzorgers, 

Tegenwoordig zijn mobiele telefoons niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het is gemakkelijk om overal bereikbaar te zijn en om bijvoorbeeld even snel iets te googelen. Helaas blijken al deze invloeden een negatieve weerslag te hebben op leerprestaties van de huidige jeugd. Bovendien is onderzocht dat dit de sociale vaardigheden ook verminderen.  

We hebben daarom, mede op verzoek van het Ministerie van Onderwijs, besloten dat we vanaf vandaag een geheel telefoonvrije school worden. Het liefst zien we dat de mobiele telefoon helemaal thuisblijft, zodat de kinderen niet in de verleiding kunnen komen hun telefoon te pakken. 

Als de telefoon toch meegaat naar school, dan wordt deze bij binnenkomst direct bij de leerkracht ingeleverd. De leerkracht zorgt ervoor dat de mobieltjes veilig worden opgeborgen. De leerling zet de mobiele telefoon bij voorkeur op vliegtuigstand, maar het apparaat dient in ieder geval in de stille modus te staan.  

Natuurlijk kan de leerling buiten nog even een berichtje naar huis sturen om aan te geven dat hij/zij goed is aangekomen. Aan het einde van de schooldag krijgen de leerlingen hun mobiel terug en mogen deze buiten de school weer aanzetten. Leerlingen die afhankelijk zijn van hun telefoon mogen deze wel gebruiken, bijvoorbeeld om een medische redenen.

Om uw kind gedurende de schooldag toch te kunnen bereiken bij een noodgeval of om een bericht door te geven voor hem of haar kunt u de administratie van onze school bellen (020-4531549). Wij geven dat bericht dan natuurlijk door. 

We willen u bij voorbaat danken voor uw medewerking. 

Met vriendelijke groet, 

Peter Lakke   

telefoon 2 telefoon 2